Internet učestvuje sa tri odsto u ukupnom svetskom BDP

Bez autora
May 29 2011

Internet učestvuje u ukupnom svetskom ukupnom domaćem proizvodu (BDP) sa malo manje od tri odsto, odnosno 1.672 milijarde dolara.Ukoliko se uzme u obzir 13 najrazvijenijih država sveta - zemlje iz Grupe osam najrazvijenijih zemalja (G8: Nemačka, Kanada, Sjedinjene Američke Države, Francuska, Italija, Japan, Velika Britanija i Rusija), kao i Brazil, Indija, Kina, Švedska i Južna Koreja, taj udeo dostiže 3,4 odsto BDP. U tih 13 zemalja na Internet tržištu se na svako ukinuto radno mesto formira 2,6 novih.

Internet učestvuje sa tri odsto u ukupnom svetskom BDPInternet učestvuje u ukupnom svetskom ukupnom domaćem proizvodu (BDP) sa malo manje od tri odsto, odnosno 1.672 milijarde dolara, objavila je konsultantska kompanija "MeKini".

Ukoliko se uzme u obzir 13 najrazvijenijih država sveta - zemlje iz Grupe osam najrazvijenijih zemalja (G8: Nemačka, Kanada, Sjedinjene Američke Države, Francuska, Italija, Japan, Velika Britanija i Rusija), kao i Brazil, Indija, Kina, Švedska i Južna Koreja, taj udeo dostiže 3,4 odsto BDP, preneli su francuski elektronski mediji.

U tih 13 zemalja, kako je objavio "MeKinsi", na Internet tržištu se na svako ukinuto radno mesto formira 2,6 novih. U periodu od 2004. do 2009. godine, digitalna oblast je doprinela sa 11 odsto razvoju BDP tih zemalja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik